BBG Kayla Itsines | Week 1

       HI ALL! Vandaag is het precies een week geleden dat ik startte met de Bikini body workout guide. Voor wie dit nog niet kende; je gaat 14 weken lang meer letten op je voeding en je doet 3 keer in de week een heavy workout. Ik zag via wat Instagram accounts dat er een aantal meiden 5 januari gingen startten, en dat ze hun Ebook hadden gekocht via Marktplaats. Normaal zijn de guides namelijk zo’n 150 euro, maar op Marktplaats kan je ze net iets goedkoper krijgen, lees: €1,50, en dat verschilt nogal ja. Ik wilde dit gewoon een keer proberen, en hierbij dus mijn eigen ervaringen van week 1.


DE WORKOUTS
 zijn eigenlijk datgene waar alles in deze guide om draait. Ik sportte al zo’n 3/4 keer in de week, en heb een prima conditie. Ik begon daarom bij week 1, en niet bij pre-week 1. Eenmaal met de oefeningen begonnen, kan ik wel zeggen dat je een aardig uithoudingsvermogen nodig hebt. De oefeningen zijn namelijk ontiegelijk zwaar, en ik had eigenlijk verwacht dat ze minder zwaar zouden zijn. Ook is het zo dat je niet meteen na een workout nog vrolijk een rondje kan hardlopen. Ik heb na zo’n workout namelijk echt even 10 minuten rust nodig. Het is de bedoeling dat je elke Maandag, Woensdag en Vrijdag zo’n circuit doet van workouts. Er worden 2 verschillende circuits getoond die je ook allebei moet doen. Eerst doe je 7 minuten de ene workout, 30 seconden rust, en daarna 7 minuten lang de tweede. Daarna herhaal je dit nog een keer, en heb je dus 4 sets van 7 minuten gedaan, wat met rust ongeveer op een halfuur à 40 minuten neerkomt. Door deze dagen door is het de bedoeling dat je actief blijft, maar ze raden het niet aan om een intensieve sport te doen.

VOEDING Ik at de laatste paar maanden al wat gezonder, en probeerde zo min mogelijk brood en pasta te eten. Ik merkte namelijk dat ik door brood al snel weer trek had. Daarom at ik de laatste week heel veel groente. Ook dronk ik de afgelopen week heel veel water en probeerde ik zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Aangezien ik nog op school zit, gaat dat soms moeilijk, maar ik had deze week tentamens, dus was ik in de middag thuis en kon ik veel gezonder eten.

RESULTAAT? Op dit moment ga ik geen progress foto’s op het internet plaatsen. Ik vind dit namelijk iets voor mezelf, en vind daarom dat niet iedereen het hoeft te zien. Wel kan ik zeggen dat ik al wat aardig resultaat zie. Ik ben ongeveer 1 kilo afgevallen, en merk dat m’n lichaam al iets strakker is. Ook heb ik veel meer energie ondanks de loodzware trainingen, en zit ik sneller vol.
Ik ga dus gewoon verder met de BBG guide, en begin ik dan ook vandaag met week 2!

2 Comments

  • Reply acupofmedicine 12 januari 2015 at 15:45

    Vind het ontzettend knap dat je het zo goed hebt volgehouden. Fijn dat je ook al wat resultaat ziet. Ik zou zeggen ga vooral zo door! Ben erg benieuwd hoe het je verder vergaat!

  • Reply Claudia 16 januari 2015 at 23:18

    Wow dat klinkt als een goed resultaat. Ik snap ook niet waarom mensen die guides echt kopen. Ik google kayla itsines bikini uide gratis en tadaa, ik heb de bikini guide ook. Ik begin er mee na mijn examens.

  • Leave a Reply